Millised on «Kalafesti» ärajäämise tegelikud põhjused?

Rannar Raba
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Kallase sõnul jäi «Kalafest» eelmisel aastal kahjumisse ning see tegi korraldajad ettevaatlikuks.
Priit Kallase sõnul jäi «Kalafest» eelmisel aastal kahjumisse ning see tegi korraldajad ettevaatlikuks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärast seda, kui Sakala oli kolmapäeval kirjutanud, et neljal viimasel talvel Viljandi järve jääle tuhandeid lustijaid meelitanud «Kalafest» jääb kehvade ilmaolude tõttu sedapuhku ära, leidus tihedalt läbikäivas kalameeste kogukonnas mehi, kes korraldajate toodud põhipõhjuse kahtluse alla seadsid. Seepärast palus Sakala kalapeo ühel eestvedajal Priit Kallasel otsuse tagamaid täpsemalt selgitada.

Korraldusmeeskond on seni «Kalafesti» ärajätmist põhjendanud sellega, et üle aegade soojaks osutunud detsembrikuu ilm andis põhjust kahelda, kas Viljandi järvele tekib niisugust jääkihti, mis suurt rahvahulka ohutult kannaks. Samas on kirglikud kalamehed meenutanud, et paar aastat tagasi oli veekogu lahti isegi jaanuari esimestel päevadel, kuid toona ei takistanud see üritust tegemast. Priit Kallas, mis seekord teisiti on?

Oli jah üks selline talv, kui veel jaanuaris sai paadiga järvel käia. Aga sellele järgnes kohe ligi kahe nädala pikkune suure lumeta külmaperiood, mis kasvatas jää juba jaanuari keskpaigaks 25 sentimeetri paksuseks. See andis meile kindluse korralduslike toimingutega edasi minna. Meil lihtsalt läks õnneks. Kui kõva külma poleks olnud, jäänuks ka siis pidu ära.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles