Suur kalapidu jääb sel talvel pidamata

Rannar Raba
, Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta 14. veebruaril mustendas Viljandi järve jää neljandat korda talvise kalapüügivõistluse osavõtjatest. Tänavu seda erilist vaadet nautida ei saa.
Eelmise aasta 14. veebruaril mustendas Viljandi järve jää neljandat korda talvise kalapüügivõistluse osavõtjatest. Tänavu seda erilist vaadet nautida ei saa. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Me lihtsalt ei tahtnud asjatut riski võtta,» põhjendab neljal eelmisel talvel Viljandi järvel suurt «Kalafesti» korraldanud meeskonna liige Martin Meier lühidalt seda, miks on otsustatud rahvarikas ettevõtmine tänavu ära jätta.

Laada ja kultuuriprogrammiga rikastatud Baltimaade suurim kalapidu, mis enamiku oma ajaloost on kandnud «Kuldkala» nime, sai alguse 1998. aastal Valgamaal Pühajärvel. Viljandi järve jääle koliti see 2012. aastal ning toona tõi see kokku nii suure inimhulga, et korraldajad pidid väravates ja parklates tekkinud ummikute tõttu avamise tunni võrra edasi lükkama.

Kui esimesel korral loeti Viljandis kokku umbes 10 000 osalejat, siis igal järgmisel aastal jäi hulk kasinamaks. Mullu veebruaris meelitati kohale veidi vähem kui 5000 lustijat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles