Politsei kontrollis autojuhtide kainust

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna prefektuuri patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Alvar Pähkel
Lõuna prefektuuri patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Alvar Pähkel Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäeval kontrollis politsei Lõuna-Eestis autojuhtide kainust ja avastas kuus alkoholi pruukinud roolikeerajat.

Lõuna prefektuuri patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Alvar Pähkel ütles, et joobes juhtide suhtes kehtib täielik nulltolerants. «Ka esmakordselt purjutanuna autoroolis vahele jäänu peab arvestama, et võimaluse korral küsib politsei talle kohtus arestipäevi ning ta võib oma vabaduse ajutiselt kaotada,» kõneles Pähkel. Ta lisas, et arestiga tahetakse vähendada joobes juhtide arvu meie teedel, tagada kõigile ühtmoodi ohutu liiklemine ning vähendada raskeid avariisid, mille põhjustajaks on purjus autojuht.

Mullu juhtus Eestis joobes juhi süül 51 liiklusõnnetust, milles hukkus üheksa ja sai viga 61 inimest.

Esmaspäeval korraldatud politseioperatsiooni käigus kontrolliti 3259 autojuhti, kellest kuus olid alkoholi tarvitanud. Kõige enam joobes juhte avastati Tartu- ja Võrumaal: mõlemal pool peeti kinni kaks joobes juhti. Kõik alkoholiga patustanud kõrvaldati roolist ning nende suhtes alustati menetlust.

Selle aasta esimese nelja päevaga on politsei Eestis tabanud 81 alkoholi tarvitanud autojuhti, nendest 10 Tartumaal, kolm nii Jõgeva- kui Võrumaal ning ühe Viljandi-, Põlva- ja Valgamaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles