Kolm päeva noort džässi Viljandis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali "Koolijazz=Jazzikool" avaõhtul noorte rütmimuusikute võistumängimine «Mängu Ilu».
Festivali "Koolijazz=Jazzikool" avaõhtul noorte rütmimuusikute võistumängimine «Mängu Ilu». Foto: Elmo Riig / Sakala

Teisipäeval algab Viljandis traditsiooniline laager-festival «Koolijazz=Jazzikool 12,0», mis toob kokku rohkem kui kuuskümmend noort muusikahuvilist.

Osalejatele on kavas loengud, õpi- ja jututoad, kus neid juhendavad tuntud muusikud. Festivali lõppkontserdil kõlabki see, mis kolme päevaga valmib õpitubades, koos noortega astuvad lavale ka juhendajad. Sel aastal juhendavad ansambleid Allan Järve, Tõnu Tubli, Marti Tärn, Andre Maaker, Joel Remmel ning Laura Junson ja Laura Remmel. Loenguid peavad ja õpitubasid juhatavad Jürgen Rooste, Sveta Grigorjeva, Inaki Sandoval ja Kristjan Randalu.

Publik saab osa kolmest kontserdist. Esimene neist on juba teisipäeval Viljandi pärimusmuusika aidas, kus kell 19 algab viies noorte rütmimuusikute võistumängimine «Mängu ilu».

Žürii, kelle tööd juhib Kristjan Randalu, hindab ansamblimängu ja individuaalset meisterlikkust.

Kolmapäeval kell 19 on laval festivali külalised. Õhtu avab pianist Inaki Sandoval ning teine esineja on Trump Conception. Džässpianist Inaki Sandoval on eelkõige tuntud kui kutluuriakadeemia direktor, muusikuna on ta end senini tutvustanud vaid Viljandi Jazziklubis esinedes.

Tõelise dzässorkestri mõõtu koosseisu Trump Conception liider ja kõlavate teoste looja on bassist Janno Trump. Festivali lõppkontsertil «Jazzikool», mis algab 7. jaanuaril kell 16, osalevad festivali ansamblid koos juhendajatega ning avalikustatakse «Mängu ilu» võitjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles