Tänavaküsitlus: kas ootasite lund kaua?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sakala käis Viljandi lumistel tänavatel ning küsis inimestelt, mis mõtteid esimene maha jäänud lumi tekitab ja kas nad ootasid seda kaua.

Jüri Tõnisson

Holstre

Rõõmustan esimese lume tuleku üle! Ootasin talve väga. Nüüd on järv jääs ja pääsen oma järvel kotkapesi vaatama. Mulle meeldib suusatada. Nüüd saab Holstre-Polli suusarajale minna.

Heli Ilumets

Tartu

See oli meeldiv üllatus, et lumi lõpuks maha tuli. Lumi teebki talvest talve. Õhk muutub lumega väga eriliseks, selliseks kargeks. Ja maa saab puhtaks. Eriti pimedal ajal, kui linnatuled põlevad, tekib lumele eriline sädelus. See on ilus.

Kadri Lepp

Viljandi

Kõik ootasid lund ja nüüd ta tuligi. Selline tunne, et lumi uinutas korraks kõik magama. Autojuhina muutub elu keeruliseks, lapsevanemana lõbusamaks. Oleme kelgule juba hääled sisse pannud. Majaomanikuna tähendab lume tulek lisatööd. Ja muret, sest vanalinna tänavad lähevad nüüd kitsamaks.

Katre Laidre

Viljandi

Ootasime lund kaua. Eks selle tulekule saanud natuke loitsudega ka kaasa aidatud. Üks oli selline. "Saja, saja, uuta lunda. Lase lausa lumelörtsi." Seda peaks nüüd veel natuke laulma, kuigi lapsed on juba suusad ja kelgud välja võtnud.

Tõnis Mikk

Viljandi

Taksojuhina tähendab lumi raskemaid sõidutingimusi. Küttekulu suureneb, aga loodetavasti toob lumi mulle kliente juurde. Kõrvaltänavatel on alati olnud kehvem sõita. Nüüd hooldab linna tänavaid uus firma. Eks paista, missugused hakkavad talvised liiklusolud olema.

Randel Raidmets

Tallinn

Lõpuks ometi tuli jõulutunne. Kartsin, et tali jääbki sel aastal taeva. Hea, et ikka maha sadas. Natuke küll hilja. Nüüd, kui juba maas on, saab hakata talverõõme nautima. Lumest võiks siiski igaüks rõõmu tunda: see on valge ja puhas ja mõjub rahustavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles