Aasta esimesel jahil tabati metssiga poole päevaga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Metssiga magas roostikus ega aimanud, et varsti hakkavad teda taga ajama kaks koera ja 15 jahimeest. See karge jaanuariöö jäi talle viimaseks. Mehed tabasid ta aasta esimesel jahil. Neil kulus selleks ligi viis tundi.

Termomeeter näitab ligi 15 miinuskraadi, kui Heimtali jahimeeste seltsi liikmed uue aasta esimesel laupäeval Heimtali kaupluse ette kogunevad. Kui vanasti oli metsa minnes vaja kaasa võtta vaid kolm asja – püss, puss ja plasku –, siis nüüd on mehed oranžides neoonvestides ja välismaistes rõivastes, raadiosaatjad rinnataskus. Pikaleveninud pühad on nad kodust välja sundinud. Ja kvoot on täita.

"Metssiga on lindpriiks kuulutatud," teatab jahindust oma hobiks pidav Indrek Sepp. Tema ei tulnud metsa, et liha saada või loomi küttida. "Kui ma ka vilksamisi metslooma näha saan, on päev minu jaoks korda läinud," ütleb ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles