Kaks last kukkus Viljandis Paala järve jääst läbi

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvejääle astumisel tuleb praegu olla väga ettevaatlik, sest jää pole veel igal pool piisavalt paks. See foto on tehtud Paala järvel kolm päeva tagasi.

ELMO RIIG/SAKALA
Järvejääle astumisel tuleb praegu olla väga ettevaatlik, sest jää pole veel igal pool piisavalt paks. See foto on tehtud Paala järvel kolm päeva tagasi. ELMO RIIG/SAKALA Foto: Elmo Riig / Sakala

Uue aasta esimesel päeval oli Paala järvel rohkesti uisutajaid ja jalutajaid ning vähemalt kaks last kukkus ranna ääres läbi nõrga jää. Mõlemad pääsesid omal käel jäisest veest välja.

Paala järve ääres elav Virgo Mägi rääkis, et jalutas kella 15 ajal poest koju, kui nägi kuidas laste mänguväljaku juures, otse ranna lähistel kukkus üks laps läbi jää. «Vesi ulatus talle nabani või rinnuni, aga ta sai sealt kiiresti ise välja,» rääkis pealtnägija. Möödus aga vaid minut või poolteist, kui samasse auku kukkus järgmine laps. Temagi sai veest välja, enne kui Mägi sündmuskohale jõudis.

Esimene vette kukkunu oli järvel koos vanemaga. Teine oli seal sõbraga, kes märja lapse kiiresti samas järve ääres asuvasse koju aitas.

Mägi sõnul käis sündmuskohal ka politseipatrull, aga kui mees mõni aeg hiljem koeraga jalutama läks, avastas ta, et jääs olev auk oli endiselt tähistamata. Nii kutsus ta appi päästeteenistuses töötava sõbra ning koos vedasid nad ümber augu hoiatava lindi. «Loodetavasti see püsib seal,» lausus Mägi.

Lisaks soovitas ta kõigil lapsevanematel rääkida lastele, et jääl on praegu veel ohtlik ja seal peab olema väga ettevaatlik.

Täna kukkus kaks inimest läbi jää ka Võrtsjärvel. Need olid kalale läinud mees ja naine Tartumaalt ning ka nemad päästeti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles