Kalamees: jää on 6–7 sentimeetrit paks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalamees Ülo oli end sisse seadnud Viljandi järve kaldast mõnekümne meetri kaugusele ja püüdis sealt ahvenaid tabada.
Kalamees Ülo oli end sisse seadnud Viljandi järve kaldast mõnekümne meetri kaugusele ja püüdis sealt ahvenaid tabada. Foto: Marko Saarm

Viljandi järve kaldast mõnekümne meetri kaugusel jääl istunud ja kala püüdnud Ülo kinnitusel kattis aasta viimasel päeval järve 6–7-sentimeetri paksune jääkiht. Järvel oli lisaks paarile kalamehele mõni üksik uisutaja.

Kalamees Ülo, kes oma perekonnanime öelda ei tahtnud, istus lahtikäivas toolis ja oli veendunud, et jää on inimese kandmiseks piisavalt paks. Hommiku oli ta veetnud Karula järvel, kus jää olevat veel paksem. Sinna puuris ta kalalkäiguga 120 auku ja sai kätte ühe alamõõdulise haugi. Kala jäi järve edasi ujuma.

Viljandi järvele oli ta just jõudnud ja püüdis kala esimesest august. Mees lootis kätte saada ahvenaid, aga esimese hooga kala konksu ei rünnanud. Päev varem oli Ülo püüdnud kala Mähma külas Tänassilma jõel ja kinnitas, et sealgi on jää piisavalt paks, et peale astuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles