Optilisest kingitusest jäid maha riismed

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis Tallinna tänaval on vöötrada, mida vaadates tekib sõidukijuhil optiline illusioon, nagu kõrguksid asfaldist välja pakud. Viis kuud pärast paigaldamist on termoplast kehva nakke tõttu lahti koorunud.
Viljandis Tallinna tänaval on vöötrada, mida vaadates tekib sõidukijuhil optiline illusioon, nagu kõrguksid asfaldist välja pakud. Viis kuud pärast paigaldamist on termoplast kehva nakke tõttu lahti koorunud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnale kingitud optilise illusiooniga vöötrada hakkas lagunema paar kuud pärast paigaldamist. Viis kuud hiljem on Tallinna tänaval asuvast ülekäigurajast peaaegu pool kadunud.

Viljandi linnavalitsuse majandusameti teedespetsialisti Heikki Teearu sõnul oli vöötraja lagunemist märgata juba paar kuud tagasi. Optilise efektiga vöötrada hakati paigaldama juuli lõpul, kui kõnealune Tallinna tänava lõik oli värskelt asfalteeritud. See võiski tema hinnangul saatuslikuks saada: termoplast ei haakunud värske ja osalt pindamata asfaldiga. Ta oleks lootnud, et termoplast püsib paremini, aga hindas juhtumit mitme ebasobiva asja kokkulangemiseks.

Teekattetöid teinud Road Wolfi juhataja Tarmo Sälik leidis, et kuigi ülekäigurajad kuluvad talvisel ajal naastrehvide tõttu, pole kõnealusel juhul põhjus materjali kehvas vastupidamises, vaid selles, et kruntimine jäi tegemata. Seda, et värske asfalt ja termoplast omavahel kokku ei sobi, ei olnud tema hinnangul ette oodata. Ta kinnitas, et uus vöötrada on juba laos ootamas ning pannakse sobivate ilmade saabudes maha, seekord koos naket parandava krundiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles