Jaapanipärane krõbeda hinnaga maitseelamus

Kristiina Baum
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi esimese suširestorani Sushi City rikkalikus menüüs leidub isuäratavaid üheampsuroogi ka taimetoitlastele ja lastele.
Viljandi esimese suširestorani Sushi City rikkalikus menüüs leidub isuäratavaid üheampsuroogi ka taimetoitlastele ja lastele. Foto: Sigrid Koorep / Sakala

Üks mu tuttav pole oma elus kunagi pärnaõieteed joonud. Mitte et tal midagi selle healõhnalise rüüpe vastu oleks, aga ta ei tunne selle järele mingit vajadust. Minu ja sušiga oli seni olnud sama lugu.

Ma ei teadnud kuni eelmise nädalani, kuidas see Jaapani traditsiooniline roog maitseb. Mitte et mul midagi toore kala vastu oleks – on ju eestlasedki iidamast-aadamast saadik silku söönud –, aga ma polnud lihtsalt tundnud vajadust seda proovida.

Nädalapäevad tagasi avati Arkaadia aias Tartus tegutseva Sushi City uus saal, esimene suširestoran Viljandis. Käisin oma sušisõpradest kolleegidega seda Sakala toimetusest kiviviske kaugusel asuvat söögikohta uudistamas eelmise teisipäeva lõunal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles