Jaak Alliku suured ebatõed ja pisike tõde

, Viljandi abilinnapea, IRL
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janika Kivistik
Janika Kivistik Foto: Elmo Riig / Sakala

22. DETSEMBRIL ilmus Sakalas Jaak Alliku artikkel ühistranspordist («Teerulliga üle eakate bussisõidu» – toimetus). Paraku polnud enamik seal esitatud väiteid tõesed. Ainsana vastas tõele see, et linnavalitsuses tehtud statistika kohaselt sõidavad pensionärid siin aasta jooksul bussiga keskmiselt 15–17 korda kuus.

Ajal, kui linnavalitsus maksis kinni poole kuukaardist, maksis kaart 14 eurot, mitte 17, nagu Allik väitis. Volikogus sõnavõtuga esinenud Valli Veigel sai arvud oma ettepanekute jaoks maavalitsusest, kes koordineerib meie ühistransporti. Veigelil oli kaks ettepanekut: suurendada tasuta sõitude arvu 16-le ja kasutada aasta kaupa kuu keskmist. Viimati mainitu tähendaks seda, et kui ühes kuus jääb mõni sõit kasutamata, kandub see võimalus järgmisse kuusse. Seda niinimetatud summeerimise ettepanekut volikogus hääletusele ei pandud. Ka ei teinud Jaak Allik sellist ettepanekut.

Mõistan Alliku üllatust, et nii bussisõidukorra muudatuse kui päevakeskuse kvaliteedi parandamise võttis sihtgrupp rahuloluga vastu. Loodetud protesti ei järgnenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles