Riik ootab kandidaate kultuuri- ja spordipreemiate määramiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mööduval aastal pälvis ühe spordi elutööpreemiast olümpiavõitja Jaak Uudmäe.
Mööduval aastal pälvis ühe spordi elutööpreemiast olümpiavõitja Jaak Uudmäe. Foto: Margus Ansu

Kultuuriministeerium ootab kandidaate 2015. aasta Eesti Vabariigi kultuuripreemiate ja spordipreemiate määramiseks 10. jaanuarini. Avaldused tuleb kultuuriministeeriumile esitada posti teel või digitaalselt allkirjastatuna.

Tava kohaselt määratakse kolm kultuuripreemiat pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest. Viis preemiat antakse väljapaistvate tööde eest möödunud aastal. Ettepanekuid kultuuripreemia määramiseks võivad esitada loomeliidud, varasemad laureaadid või omavalitsused ning teised juriidilised isikud, kelle põhikirjas on sätestatud kultuuri- ja haridustegevus.

Kaks spordipreemiat määratakse elutöö eest ning kuus preemiat 2015. aasta tulemuste eest. Ettepanekuid võivad teha ministeeriumid, maavalitsused, omavalitsused, spordiorganisatsioonid ning teised juriidilised isikud ja asutused, kelle põhikirjas või põhimääruses on sätestatud sporditegevus.

Avaldused tuleb saata kultuuriministeeriumisse (Suur-Karja tänav 23, 15076 Tallinn) või digitaalselt allkirjastatuna e-postiaadressil preemia@kul.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles