Võrkpallurid nimetasid aasta parimaks Anu Ennoki

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aasta naisvõrkpalluri tunnustuse pälvis Anu Ennok ning meestest teenis sama tiitli Kert Toobal.
Möödunud aasta naisvõrkpalluri tunnustuse pälvis Anu Ennok ning meestest teenis sama tiitli Kert Toobal. Foto: Joosep Martinson

Pärast laupäeval peetud karikafinaale selgusid Pernova loodusmajas Eesti võrkpalli aastalõpugalal hooaja parimad võrkpallurid, treenerid, kohtunikud ja sekretärid.

Aasta naisvõrkpalluri tunnustuse pälvis Anu Ennok, kes võitis hooajal LP Salo Viestiga nii Soome karika- kui meistrivõistlused. Lisaks osales naiskond meistrite liigas. Alanud hooajast mängib Ennok Šveitsi meistriliigas Pfeffingeni Sm`Aeschi võistkonnas.

Aasta meesvõrkpalluriks valiti rahvusmeeskonna kapten ja sidemängija Kert Toobal, kes tüüris Eesti koondise Euroopas ajaloo parimale kohale. Euroopa meistrivõistluste 11. koha kõrval jõudis koondis Euroopa liigas nelja parema sekka. Suvel täitus Toobalil Eesti koondises 200 mängu, praeguseks on neid 218. Klubivõrkpallis aitas ta möödunud hooajal İnegöli Belediye Sporil jääda püsima Türgi meistriliigasse ja jõuda karikavõistlustel veerandfinaali. Alanud hooajal mängib Toobal Prantsusmaal Rennes Volley 35 meeskonnas.

Esimest korda selgusid Eesti aasta parim mees- ja naisvõrkpallur treenerite, spordiajakirjanike ja rahvahääletuse tulemuste liitmisel, varem langetasid valiku ainult Eesti võrkpalli liidu liikmesklubid.

Aasta treeneri autasu pälvis teist aastat Andrei Ojamets, kes võitis kevadel Bigbank Tartuga Schenkeri liiga. Eesti meistrivõistlused lõpetas võistkond tema dirigeerimisel hõbemedaliga.

Aasta parimad noorvõrkpallurid on Kohila võrkpalliklubi ja rahvusnaiskonna mängija Kertu Laak ja Bigbank Tartu sidemängija Robert Viiber. Rannavõrkpallis triumfeerisid Kristo Kollo ja Rivo Vesik ning Kristi Nõlvak ja Mari-Liis Graumann.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles