Viljandi plaanib koostööd õpilasfirmadega

Margus Haav
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilasfirma SAO. Pildil (vasakult) Stefan Airapetjan, Joosep Pill ja Ott Martens.
ELMO RIIG/SAKALA
Õpilasfirma SAO. Pildil (vasakult) Stefan Airapetjan, Joosep Pill ja Ott Martens. ELMO RIIG/SAKALA Foto: Elmo Riig / Sakala
Viljandi linnavalitsus kavatseb tuleval aastal linna külaliste kingikottidesse hakata panema Viljandi gümnaasiumi õpilasfirmade tooteid. Linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kull möönis pärast kohtumist ettevõtlike noortega, kes koolitöö kõrvalt väikestviisi ettevõtlusega tegelevad, et koostööst saab kindlasti asja. 
«Kohtusin kuue õpilasfirmaga, kes kõik kenasti esitlused tegid ja me tahame nende kõigiga koostööd teha, et linnavalitsusse tulevad külalised saaksid endaga kaasa viia just mõne noore inimese väljamõeldud toote,» rääkis Kull. «Näiteks õpilasfirma Renyl valmistab vanadest vinüülplaatidest seinakelli, lõigates sealjuures välja erinevaid kujundeid. Ühe sellise kella tegemiseks kulub ligikaudu viis tundi. Siis on noored tüdrukud, kes hakkasid ise tootma koorivaid kehakreeme. Samuti on purkidesse pandud tarkusterad ja astroloogiaga seotud informatsioonisedelid.»
Kull lisas, et muljet avaldav on seltskond noormehi, kes valmistavad geelküünlaid ja pakendavad need romantilistesse karpidesse, ning hapraid neidusid, kes teevad nöörtehnikas seinakaunistusi.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles