Huntaugule jõudis uus lumekahur

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel nädalal Viljandisse jõudnud lumekahur Titan 2,0 AMK kuulub sihtasutusele Eesti Terviserajad ning siinne talvepark saab seda pruukida rendilepinguga.
Eelmisel nädalal Viljandisse jõudnud lumekahur Titan 2,0 AMK kuulub sihtasutusele Eesti Terviserajad ning siinne talvepark saab seda pruukida rendilepinguga. Foto: Mart Kaas

Viljandis Huntaugu mäel asuv talvepark sai eelmisel nädalal kätte uhiuue tipptasemel lumekahuri, millest saab püsiva kunstlume tootmise süsteemi osa.

Mittetulundusühingu Viljandi Talvepark omaniku Mart Kaasi sõnul katab 31 000 eurot maksva turbiinkahuri maksumuse sihtasutus Eesti Terviserajad ning talvepark hakkab seda rentima. Millal masin käima pannakse, sõltub Kaasi sõnul ilmaoludest – lund saab toota siis, kui õhutemperatuur langeb alla nelja miinuskraadi.

«Eks see seis ole praegu niru,» kommenteeris pargi pidaja ülisoojaks osutunud detsembrikuud. «Jälgime hoolega prognoose ja püüame valmis olla, kui ilm talvisemaks läheb. Aga millal see juhtub, on praegu veel teadmata. Karta on, et enne uut aastat pole püsivaid külmakraade oodata,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles