Võidujooks maailma lõppu

, näitusehuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roald Amundseni ja Robert Falcon Scotti ettevalmistused ekspeditsiooniks olid üsna erinevad. Näiteks ehitas Scott oma baaslaagri peamiselt lumele, Amundsen kaevas aga suure osa selle alla.
Roald Amundseni ja Robert Falcon Scotti ettevalmistused ekspeditsiooniks olid üsna erinevad. Näiteks ehitas Scott oma baaslaagri peamiselt lumele, Amundsen kaevas aga suure osa selle alla. Foto: Aivar Kaljusaar

Juba mõnda aega reklaamitakse ajakirjanduses, et Lennusadamas toimub võidujooks maailma lõppu. Kui mina stardipaika jõudsin, õnneks suuri rahvahulki ees ei oodanud. Seega oli lootus esimesena sihtpunktis päral olla.

«Võidujooks maailma lõppu» on näitus, millel räägitakse lõunapooluse vallutamise lugu. Igaks võidujooksuks on teatavasti vaja vähemalt kahte osalejat. Nii oli ka siin kaks meeskonda: Norra maadeuurija Roald Amundseni ja Briti mereväeohvitseri Robert Falcon Scotti oma.

Mõlemad ekspeditsioonid alustasid teekonda lõunapoolusele 1911. aastal peaaegu ühel ajal ja jõudsid ka sihtmärgini, kuid kõik teekonnalt tagasi ei tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles