Viljandimaa koorid laulavad jõululaule

, korraldaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi kammerkoor annab Jaani kirikus tasuta jõulukontserdi.
Viljandi kammerkoor annab Jaani kirikus tasuta jõulukontserdi. Foto: Erakogu

18. detsembril kell 19 esineb Viljandi Jaani kirikus juba tavaks saanud jõulukontserdil äsja suurejooneliselt oma juubelit tähistanud Viljandimaa kammerkoor dirigentide Kadi Ritsingu ja Jüri Liiva juhatamisel. Koos nendega teeb Viljandi publikule muusikalise jõulukingi Pärnu kammerkoor Elo Kesküla käe all, kaastegev on kontsertmeister Anne Uusna.

Kontserdi kavas on Benjamin Britteni «Music of Carols», Ester Mägi, Pärt Uusbergi ning teiste heliloojate advendi- ja jõululaule.

Suhteliselt nooruke Pärnu kammerkoor loodi aastal 2001, kuid selle pagasisse on 14 aastaga kogunenud kuhjaga tublisid töövõite ning kauneid muusikalisi hetki. Lauldud on väga eriilmelist muusikat Ba­chi «Jõuluoratooriumist» ja Eesti klassikast kuni ABBA «Chessi» ning Olav Ehala «Lumekuningannani», antud kontserte väikestes kirikutes, võisteldud «Laululahingu» möllus ning tehtud koostööd erinevate muusikakollektiividega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles