Ida Urbel sai mälestustahvli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile oli Vanemuise teatri kauaaegse ballettmeistri ja Ugala teatri liikumisjuhi Ida Urbeli 115. sünniaastapäev ning sel puhul avati tema kunagisel kodumajal mälestustahvel. Johan Laidoneri plats 9 asuva maja küljes olev tahvel on valminud metallikunstnik Stanislav Netšvolodovi kavandi järgi.

Ida Urbel sündis 16. detsembril 1900 Viljandis. Aastail 1929–1935 tegutses Urbel Ugala teatri tantsujuhina ja 1935–1974 oli ta Vanemuise peaballettmeister, pannes juba 1938. aastal aluse Vanemuise professionaalsele balletitrupile.

«Ida Urbel lahkus Ugala teatri tantsujuhi kohalt 80 aastat tagasi, seal oli ta töötanud kuus aastat,» rääkis avamisel Ugala loominguline juht Ott Aardam. «Need olid Ugala algusaastad kutselise teatrina. See aeg oli võimalik üle elada ainult tänu neile veendunud inimestele, kes järgisid oma kutset.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles