Krematoorium kandideerib tähtsaimaks betoonehitiseks

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene kadunuke sai Viljandi krematooriumis tuhaks tänavu juulis. Nüüdseks on seal kremeeritud üle 150 inimese.
Esimene kadunuke sai Viljandi krematooriumis tuhaks tänavu juulis. Nüüdseks on seal kremeeritud üle 150 inimese. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi krematoorium on üks 15 ehitisest, mis kandideerivad aasta betoonehitise tiitlile. Konkurendid on aga väga tugevad, näiteks Eesti Rahva Muuseumi hoone ja Vantaa lennujaama rongitunnel.

Reeglite järgi kuulutatakse võitjaks see ehitis, mille nägusus ning efektiivne ja ökonoomne teostus näitavad betooni kui kodumaise materjali eeliseid ja võimalusi. Võiduobjekt ei pea asuma Eestis, vaid selle loomisel peab olema oluline panus Eestis registreeritud ettevõtjate tööl ja Eestist tarnitud betoonmaterjalidel.

Võidutöö valimisel arvestatakse ka objekti projekteerimise ja ehitamise professionaalsust ning nõudlikusastet, kvaliteeti ja uuenduslikkust.

Eesti betooniühingu juhatuse esimees Kalle Suitslepa sõnul rõõmustab teda, et betoonist on valminud  koolimajad, infrastruktuurirajatised ning uuenduslikud Tark Maja ja Koda. «Eesti parimad kodud ehitatakse endiselt betoonist,» lisas ta.

2015. aasta betoonehitise tiitlile kandideerivad

1. Eesti Rahva Muuseumi uus peahoone

2. Eramu Tabasalus

3. Ihaste sild

4. Jõhvi riigigümnaasium

5. Vantaa Kehärata rongitunneli kaarelemendid

6. Kentmanni tänava äri- ja eluhoone

7. Koda

8. Kroodi viaduktid

9. Kultuurikatel

10. Tallinna Marsi tänava korterelamud

11. Maxima logistikakeskus

12. Rakvere Tark Maja

13. Viljandi krematoorium

14. Võru riigigümnaasium

15. Ühepereelamu Tartus

Võistluse žürii alustab tööd jaanuaris ning võitja kuulutatakse välja betoonipäeval märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles