Vene rulett linnarahva rahaga

Helmut Hallemaa
, Viljandi linnavolikogu liige, Keskerakonna saadikurühma esimees, eelarve- ja arengukomisjoni aseesimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helmut Hallemaa
Helmut Hallemaa Foto: Elmo Riig / Sakala

KOALITSIOON ON pannud Viljandi linnavolikogu jõulukuu istungi päevakorda mitu tõsist teemat, mis on otsuste ja lahenduste poolest omavahel vastuolus. Piltlikult öeldes: ühe käega kärbime linnarahvale olulisi teenuseid ja haukame nii tema taskust trummipõrina saatel suure tüki, teisega laotame mõõdutundeta raha asjadele, mida me ei peaks küll koos kinni maksma.

Taas on kiirkorras ette võetud teenuste kokkutõmbamine: kärbime aga eakate sõidusoodustusi selleks aastaks kavandatust poole ja reaalsest numbrist kolmandiku võrra. Tulevased kuukaardiga sõitjad on suisa unustatud, mis on täiesti arusaamatu. Päevakeskuse hakkimisest ma ei räägigi. Ja ega volikogu teagi, mis veel ees ootab. Teisalt käivad selge plaanita Vabaduse platsi ametite maja lammutamise eeltööd.

EAKATE BUSSISÕITU puudutava otsuse tegemise stiili, põhjendusi ja «sügavust» iseloomustab tabavalt Viljandi abilinnapea Janika Kivistiku kommentaar teisipäevases Sakalas (vaata artiklit «Eakate tasuta bussisõidule terendab kindel piir» – toimetus). See näitab, kui vähe tunneb ta ühiskonna toimimist ja saab aru kodanikuühiskonna olemusest. On see tõestus sobimatusest sellesse ametisse? Kas oleme Viljandis tõesti jõudnud seisu, kus linlastele nii tähtsaid ja elulisi otsuseid tehakse artiklitele tuginedes?!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles