Noor Viljandi ettevõte astus päikesepaneelide avastamata maale

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mait Kukk näitas, kui lihtne on asendada nelja-viit katusekivi päikesepaneeliga.
Mait Kukk näitas, kui lihtne on asendada nelja-viit katusekivi päikesepaneeliga. Foto: Elmo Riig / Sakala

See oli alles suvel, kui Viljandimaa noormehed taipasid, et Eestis ei tooda keegi katusesse sobituvaid päikesepaneele. Enne aasta lõppu on neil ette näidata valmis toode ja esimene klient.

Solarstone’i tegevjuht Mait Kukk tutvustas ettevõtte Tartu tänava kontoris uudseid päikesepaneele ja demonstreeris, kui lihtne on neid katusekivide vahele paigaldada. «Meie toote peamine erinevus võrreldes laiatarbe päikesepaneelidega on see, et need on katusesse täielikult integreeritud ega jää võõrkehana silma riivama.»

Tema sõnul valmistatakse kliendi katusekivi tüübi järgi ka paneelid. Need sobitatakse katuse tasapinna ja kujuga ning paigaldatakse otse roovile. «Solarstone’i paneelide paigaldamine on äärmiselt lihtne ja kiire. Kui eemaldada neli-viis katusekivi, võib paneeli lihtsalt sinna vahele pista. Selleks pole vaja eraldi kinniteid ega kandureid ning see on suurim eelis võrdluses kohmakate tavapaneelidega,» selgitas Kukk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles