Etteheited riigieelarvele

Andres Herkel
, Vabaerakonna esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Herkel
Andres Herkel Foto: Toomas Huik / Postimees

NÄDAL TAGASI võttis riigikogu vastu 2016. aasta riigieelarve. Vabaerakond hääletas selle vastu. Põhjusi kogunes päris palju.

Esimesest lugemisest saadik on üsna raske aru saada, millel põhineb valitsuse optimism, et eelarve tulude pool kokku saadakse. Kui ümberringi majandus kiratseb, siis kust tuleb meie eelarvesse prognoositud majanduskasv? Rahandusministril polnud selle kohta ühtegi loogilist seletust peale selle, et nii ütlevad eksperdid. Samas on mitu eksperti meie teada soovitanud maksulaekumiste prognoosi pigem tagasi hoida.

Teisel ja kolmandal lugemisel oleks valitsuselt oodanud suurte möödalaskmiste kohendamist ja probleemide lahendamist. Eeskätt puudutab see õpetajate palku ja põllumajanduse üleminekutoetusi. Teaduse rahastamine ei vasta riiklikule strateegiale, omavalitsustele pannakse üha uusi kohustusi, siseturvalisuse valdkond vajab enamat...

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles