Metsaühistud koostasid oma teenuste standardi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

​Eesti erametsaomanikke koondavad metsaühistud koostasid enda osutatavate teenuste standardi, mis on kohustuslik kõigile äsja kasutusele võetud Metsaühistu kaubamärgiga liituda soovivatele ühistutele. 

«Teenuste standard sätestab, milliseid teenuseid metsaühistud osutama peavad ja milline peab olema teenuste kvaliteet,» ütles metsaühistute ühise kaubamärgi rakendamise projekti juht Priit Põllumäe. «Läbiv idee standardis on see, et metsaomanik peab saama ühistust kätte kõik talle vajalikud teenused metsa uuendamisest puidu müügini. Samal ajal peavad kõik teenustega seotud tegevused olema metsaomaniku huvides ning tagatud peab olema tegevuste läbipaistvus.»

Lisaks teenuste ja teenuste kvaliteedi kirjeldamisele sätestab loodud standard nõuded metsaühistu personalile. Põllumäe sõnul soovib enamik metsaomanikke saada ühistust esmalt nõu, mida ja kuidas metsas tegema peaks. Seega peab ühistus olema konsulent, kes metsaomanikke nõustab. Metsatööde organiseerimiseks peab ühistus olema metsandusspetsialist või metsameister. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles