Otsustamise õigus peab jääma!

, Suure-Jaani valla esindaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Kruuse
Lembit Kruuse Foto: Elmo Riig / Sakala

HALDUSREFORM TULEB. Nüüd juba mingil kujul üsna kindlasti hiljemalt 2017. aasta kohalike omavalitsuste valimiste aegu. Põhiküsimus on aga ikka veel see, missuguseid muudatusi me oma kodumaakonnas näeme ja mil moel võimalikud ümberkorraldused meid tervikuna mõjutavad. Kaalukeelel on meie traditsiooniline elu- ja kultuurikeskkond versus emotsioonitud efektiivsusnäitajad.

Kuigi praegune haldusreformi kava ei eelda kogu maakonna ühinemist üheks omavalitsuseks, on sellest päris palju juttu olnud. Enamasti mitte valdades, vaid just ametkondlikul tasemel ja nende seas, kelle puhul niinimetatud altpoolt tuleva algatuse võib kahtluse alla seada. Mõnikord on jäänud mulje, et rääkijad püüavad teema valguses isiklikku tähelepanu.

Olgu etteruttavalt öeldud, et praegu Suure-Jaani vald maakonnasuurust ühisomavalitsust ei toeta. Eelistame tugevat Põhja-Viljandimaad. Sellisele järeldusele jõudsime ühise arutelu tulemusena kiiresti. Peamine põhjus on loogiline: vabatahtliku järkjärgulise liitumise puhul on kogu protsessi juhtimine meie endi kätes ning loomulikult kulgevad elukorralduslikud lahendused meile sobivamad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles