Tudengijazz otsib bände

Margus Haav
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raivo Tafenau on üks nendest, kes on tuule tiibadesse saanud Tudengijazzilt.

ELMO RIIG/SAKALA/
Raivo Tafenau on üks nendest, kes on tuule tiibadesse saanud Tudengijazzilt. ELMO RIIG/SAKALA/ Foto: Elmo Riig / Sakala
Eesti vanima traditsiooniga Tudengijazz avas festivalile pürgivatele bändidele eelvooru. Festival on pühendatud muusikat õppivatele noortele ning nende värsketele ideedele. Tudengijazz toimub neljas Eesti linnas – Viljandis, Tartus, Viljandis, Pärnus ja Tallinnas.  

 

Tudengijazz on aastast 1982 toimuv rahvusvaheline tudengite džässiifestival. Festivali eesmärkide seas on toetada Eesti ja välismaa muusikute ühisprojekte, tutvustada noortele džässi ja kaasata neid selle muusikaliigi viljelemisse. Oma publikule pakub Tudengijazz kindlasti värskeid elamusi ja uudset heliloomingut noorte muusikatalentide sulest.

 

Läbi aastate on Tudengijazzil üles astunud peaaegu kõik praegu džässi alal tegevad tippmuusikud ning paljud noored kuulsust koguvad ansamblid. Tuule on tiibadesse saanud näiteks Jaak Sooäär, Tanel Ruben, Oleg Pissarenko, Villu Veski, Kadri Voorand, Raul Sööt, Raivo Tafenau, Virgo Sillamaa, Siim Aimla, Sofia Rubina, Joel Remmel, Laura Remmel, Abraham’s Café, JazzIn Sisters ja Innersound.

 

Seekordne Tudengijazz leiab aset 9.–12. märtsil juba 34. korda. 
Kokku antakse üle 20 kontserdi, kuhu valitakse esinema noori talente nii Eestist kui ka teistest Balti ja Skandinaavia riikidest. Veebipõhine eelvoor on avatud 20. jaanuarini. 
Tudengijazz on aastast 1982 toimuv rahvusvaheline tudengite džässifestival. Festivali eesmärkide seas on toetada Eesti ja välismaa muusikute ühisprojekte, tutvustada noortele dzässi ja kaasata neid selle muusikaliigi viljelemisse.  
Läbi aastate on Tudengijazzil üles astunud peaaegu kõik praegu džässi alal tegevad tippmuusikud ning paljud noored kuulsust koguvad ansamblid. Tuule on tiibadesse saanud näiteks Jaak Sooäär, Tanel Ruben, Oleg Pissarenko, Villu Veski, Kadri Voorand, Raul Sööt, Raivo Tafenau, Virgo Sillamaa, Siim Aimla, Sofia Rubina, Joel Remmel, Laura Remmel, Abraham’s Café, JazzIn Sisters ja Innersound. Tudengijazz leiab aset 9.–12. märtsil.  
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles