Tuletõrjeautot meenutav pritsimaja

Margus Haav
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi tuletõrjehoone on hinnatud väga väärtuslikuks kõrge arhitektuurse kvaliteedi, autentsuse, hea säilivuse ja  linnaruumilise dominantsuse tõttu ning tuntud arhitekti loomingu paremiku näitena. See foto on aastast 1983. Nagu näha, ega vahepealse aja jooksul suurt muutunud olegi.
Viljandi tuletõrjehoone on hinnatud väga väärtuslikuks kõrge arhitektuurse kvaliteedi, autentsuse, hea säilivuse ja linnaruumilise dominantsuse tõttu ning tuntud arhitekti loomingu paremiku näitena. See foto on aastast 1983. Nagu näha, ega vahepealse aja jooksul suurt muutunud olegi. Foto: Viljandi muuseumi fotokogu

Eestis on sadu tuletõrjehooneid, mõni nendest ka riikliku kaitse all. Viljandis Riia maantee alguses asuv on aga esimene ja ainus nõukogudeaegne, mis on tunnistatud riiklikuks mälestiseks.

Varasemad kaitse alla võetud pritsimajad pärinevad kõik XIX sajandist või XX sajandi esimesest poolest. Viljandi oma on ehitatud 1977. aastal arhitekt Toomas Reinu eriprojekti järgi. Asjatundjate kinnitusel ongi just see omalaadne hoone Reinu kui ühe Eesti 1970. aastate tipparhitekti loomingu paremaid näiteid.

Kuulsad ümarnurgad

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles