Liigsuure valitsussektori ootamatu osa: haigla koristaja ja spordibaasi töömees

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ministeerium soovitab haiglal koondatavad leida nende sadakonna töötaja hulgast, kes ei kuulu meditsiinilisse personali. Kas ja kui palju koondamisi aga tõepoolest tuleb, selgub siis, kui on teada haigekassaga sõlmitava lepingu maht.
Ministeerium soovitab haiglal koondatavad leida nende sadakonna töötaja hulgast, kes ei kuulu meditsiinilisse personali. Kas ja kui palju koondamisi aga tõepoolest tuleb, selgub siis, kui on teada haigekassaga sõlmitava lepingu maht. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui koondada haiglas koristajaid ja teha juriidilisi ümberkorraldusi pisikeses sihtasutuses, saaks maakond anda oma panuse valitsussektori töötajate arvu kahandamise plaani. Rahalist kokkuhoidu see aga ei annaks.

Riigijuhid on seadnud endale ülesande, et järgmise nelja aasta jooksul tuleb Eestis igal aastal kaotada 800 valitsussektori töökohta ning kärpeplaan ei lähe mööda ka Viljandimaast. Näiteks sihtasutus Viljandi Haigla sai sotsiaalministeeriumi väitel juba suvel kirja, kus nimetatakse üht arvu, mille võrra peaks 780 töötajaga raviasutus oma ridu koomale tõmbama.

Haiglajuht Priit Tampere teada sellist kirja pole olnud, aga räägitud sellest on. Kärbitavate töökohtade arvu ta avaldada ei taha, kuid Sakala andmetel võib see olla suurusjärgus 15. «Ootame enne ära järgmise aasta täpsed lepingumahud ja hakkame siis otsustama,» selgitas Tampere. «Enne seda pole koondamistest rääkimine oma  inimeste suhtes aus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles