Muuseumis esitletakse Viljandi fotoraamatut

Margus Haav
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatu autor Aare Olander varem kokku pannud raamatud Tallinna ja Tartu kadunud vaadetest.
Raamatu autor Aare Olander varem kokku pannud raamatud Tallinna ja Tartu kadunud vaadetest. Foto: Margus Ansu / Postimees
Neljapäeval kell 14 esitletakse Viljandi muuseumis raamatut «Viljandi kadunud vaated». Raamatus on 420 ajaloolise foto kõrvale seatud 250 tänapäeva fotot, et jälgida linna muutumist XIX sajandi lõpust alates. 
Raamatu autor on Aare Olander ja kirjastaja Tänapäev. Nende koostöös on varem ilmunud raamatud Tallinna ja Tartu kadunud vaadetest.
Viljandi kuulsusrikkast minevikust XIII–XVI sajandil on peale lossivaremete ja Jaani kiriku vähe säilinud. Küll aga on alates XVIII sajandi lõpust arenenud Viljandi vanalinn, mida vaid kahel korral, 1894 ja 1944, on tabanud suurem tulekahju. Alles 1920. aastail pääses linn kitsastest piiridest välja, eramukvartalid levisid kesklinnast kirde ja loode suunas, tööstusmaastik enamjaolt edelasse. 
«Viljandi kadunud vaated» näitavad linna muutumist XIX sajandi lõpust, ligi 420 ajaloolise foto kõrvale on seatud 250 tänapäevast fotot. Orienteeruda aitavad kaardid aastaist 1866 ja 1949. Raamatu ülesehitus on sarnane sama autori «Kadunud vaadete» sarjas ilmunud raamatute omaga. Esitlusel tuleb juttu raamatu saamisloost ja mõnest põnevamast leiust, mis autorit selles töös üllatasid.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles