Juhtkiri. Nii üht kui teist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Näituse tänav 4b kinnistu detailplaneeringu ümber käivat võitlust võib vaadata kahest otsast. Ühelt poolt on see hea näide ettevõtlust soosivast linnajuhtimisest. On ju Viljandi raad andnud endast parima, et investor saaks oma plaani ellu viia – ikka selleks, et linn areneks ning inimestel oleks ajakohaste kodude näol üks lisapõhjus siin paikne olla. Õigupoolest on käesoleval juhul abi olnud tavapärasest isegi kraadi võrra kangem, sest üks linnavalitsuse liikmetest – Tauno Tuula – oli see, kes Nordic Livingule vaidlusalust tühermaad arenduseks soovitas ning selle teostumise eestvõitlejaks asus.

Ettevõtjaid soosiv asjaajamine on hea asi, sest investeeringud toidavad arengut. Ent seda mõistes ei tohiks ikkagi julmalt üle astuda neist, kes on end juba varem selles linnas sisse seadnud ning omavad seeläbi teatavat peremeheõigust ka väljaspool oma krundi piire.

Kuniks kinnisvara omanik tegutseb oma maal kooskõlas kehtiva planeeringuga, ei ole teistel tema tegevuse suhtes eriti sõnaõigust. Kui ta aga asub ellu viima muudatusi, mis mõjutavad keskkonda laiemalt, tuleb ümbruskondse rahvaga jutule saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles