Selts pidas ümmargust tähtpäeva oma häärberis

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2005. aastal võis Murri häärberi Muri külas taas avatuks kuulutada. Karksi-Nuia aianduse ja mesinduse selts oli maja taastamisega juba algust teinud ning see oli peale saanud mustaks tõrvatud laastukatuse.
2005. aastal võis Murri häärberi Muri külas taas avatuks kuulutada. Karksi-Nuia aianduse ja mesinduse selts oli maja taastamisega juba algust teinud ning see oli peale saanud mustaks tõrvatud laastukatuse. Foto: Peeter Kümmel

Möödunud pühapäeval tähistas Karksi-Nuia aianduse ja mesinduse selts 60. aastapäeva oma Murri häärberis, mille ülesehitamisse on tal läinud muu hulgas kogu Kadri kaupluses teenitud raha. 

Seltsi juhatuse liige Leili Nael, kes on 1955. aastal loodud ühendusse kuulunud 25 aastat, rääkis, et esiti koondas selts Polli, Karksi, Halliste ja Abja aiandushuvilisi. Edasise tegevuse keskusteks said Polli ja Karksi-Nuia ning 1960. aastatel ka Mõisaküla. Toona oli mitme piirkonna peale liikmeid 738.

Et 1990. aastatel oli paljudel seltsidel raskusi, otsustas Karksi-Nuia osakond nimetada end omaette seltsiks. Iseseisvunud seltsi juhatajaks valiti Ly Pilk ja aasta hiljem asus sellesse ametisse Leili Nael.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles