Rohkem täistera ja D-vitamiini igapäevase toidu sees hoiab tervist

Riina Martinson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tervise arengu instituudi ekspert Tagli Pitsi soovitab kaaluga kimpus olevatel inimestel esimese asjana suurendada köögiviljade söömist. Neid võib lisada toitudesse või süüa värskelt.
Tervise arengu instituudi ekspert Tagli Pitsi soovitab kaaluga kimpus olevatel inimestel esimese asjana suurendada köögiviljade söömist. Neid võib lisada toitudesse või süüa värskelt. Foto: Toomas Huik / Postimees

Kas piima peaks kartma? Kas nisujahu teeb haigeks? Kas lihatooteid tasub vähi hirmus vältida? Paljudele toitumist puudutavatele küsimustele saab vastuse peagi avalikkuse ette jõudvatest Eesti toitumis- ja liikumissoovitustest.

Tänapäevaseid soovitusi on vaja, sest üha sagedamini jõuab meediasse sõnumeid, et lapsed lähevad aina kogukamaks ning vanemad teevad mõnel uudsel moel pere tervist parandada üritades endale ja lastele hoopis kahju.

Toitumissoovitusi leiab ajakirjadest ja internetist küll kuhjaga, kuid nõuanded on vastuolulised ja mõned suisa üksteist kummutavad. Nii näiteks soovitab üks toitumisnõustaja kaalulangetajatel rasvaga piiri pidada, teine aga isegi kohvile võid lisada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles