Heleene Tambet nihutas ookeani taga riigi rekordit

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heleene Tambet
Heleene Tambet Foto: Tairo Lutter

USA-s New Mexico ülikoolis õppiv ja harjutav Heleene Tambet võistles pühapäeval  San Antonio poolmaratonil, kus ta sai uue Eesti noorsooklassi rekordiga 1:14.58 seitsmenda koha.

Viljandimaalt pärit jooksja parandas senist alla 23-aastaste poolmaratoni rekordit ligemale kuue minutiga.

Veel viimast kuud noorsooklassi kuuluv sportlane tunnistas jooksuportaalile, et rekord oligi ainus põhjus, miks ta poolmaratoni starti läks. «Treeninud ma selle jaoks pole,» vahendas jooksuportaal tema sõnu.

Esimesed kaheksa kilomeetrit jooksis Heleene Tambet 1:16 rütmis, aga seejärel tuli miili jagu tõusu. «Pigem meenutas see Tehvandit kui seda, mida varem krossijooksus näinud olen. Ikka jube ronimine. Pärast ei julgenud tükk aega kella vaadatagi, mõtlesin, et kui nüüd 1:18 kirja saaks, oleks juba imeline. 1:14.58 valmistas finišis päris korraliku üllatuse,» kõneles Tambet.

San Antonio poolmaratoni võitis Kara Goucher ajaga 1:11.11. Tambet ei ole varem kordagi nii pikal distantsil oma võimeid proovinud. Seni on ta võistelnud enamasti murdmaajooksus ja pikematel staadionidistantsidel. Tambeti on püstitanud ka 10 000 meetri Eesti noorsoo rekordi 34.32,68. «Ma nautisin poolmaratoni. Kindlasti oli lihtsam kui 10 000 meetrit staadionil,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles