Riik ootab kultuuri- ja spordipreemiate kandidaate

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühe kolmest eelmisest kultuuripreemiast pälvis lavastaja Kalju Komissarov.
Ühe kolmest eelmisest kultuuripreemiast pälvis lavastaja Kalju Komissarov. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kultuuriministeerium ootab 10. jaanuarini kandidaate tänavuste Eesti Vabariigi kultuuri- ja spordipreemiate määramiseks.

Kolm kultuuripreemiat määratakse pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest, viis preemiat antakse lõppeval aastal avalikkuseni jõudnud väljapaistvate tööde eest.

Ettepanekuid kultuuripreemia määramiseks võivad esitada loomeliidud, preemia varasemad laureaadid või omavalitsused ning teised juriidilised isikud, kelle põhikirjas on sätestatud kultuuri- ja haridustegevus.

Kaks spordipreemiat määratakse elutöö eest ning kuus preemiat 2015. aasta tulemuste eest.

Ettepanekuid spordipreemiate kandidaatide kohta võivad teha ministeeriumid, maavalitsused, omavalitsused, spordiorganisatsioonid ning teised juriidilised isikud ja asutused, kelle põhikirjas või põhimääruses on sätestatud sporditegevus.

Ettepanekud preemia määramiseks tuleb saata kultuuriministeeriumisse Suur-Karja tänav 23, 15076 Tallinn või digitaalselt allkirjastatuna aadressil preemia@kul.ee.

Eelmised kultuuripreemia pälvisid pikaajalise väljapaistva loomingulise tegevuse eest kirjanik Ene Mihkelson, lavastaja Kalju Komissarov ja kunstnik Raul Meel. Spordivaldkonnas määrati elutöö preemia laureaatideks spordielu arendaja ja korraldaja Enn Tasalain ning endine tippsportlane Jaak Uudmäe.

Eesti Vabariigi kultuuri- ning spordipreemiad antakse kätte vabariigi aastapäeva ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles