Leie vabatahtlik sai kõrge tunnustuse

Margus Haav
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Lass valiti Eesti tublimate vabatahtlike hulka.
Janek Lass valiti Eesti tublimate vabatahtlike hulka. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA
Rahvusvahelise vabatahtlike päeva järel tunnustati Eestis üheteistkümnendat korda vabatahtlikke ning nende kaasajaid ja toetajaid, kelle sõelumist korraldab Eesti Külaliikumine.148 kandidaadi seast valiti välja 17, nende hulgas ka Janek Lass, kes on Leie Põhikooli hoolekogu, MTÜ Vaibla Külaselts, MTÜ Eesti Kartul ja Spordiklubi Leie aktiivne liige.  
"Eesti saab olla vaid selline, milliseks me ise teda teeme. Ta saab olla vaid meie unistuste ja tegude koondsumma. Alati on valik, kas laseme otsustada kellelgi teisel ja siis kritiseerime nende teiste otsuseid või otse vastupidi: teeme ja otsustame ise, kuidas muuta oma kogukonna või kellegi teise elu paremaks, aidata abivajajat ilma omakasu saamata," ütles president Toomas Hendrik Ilves täna Vihula mõisas toimunud vabatahtlike tunnustamisel.
 
President tõdes, et kasu vabatahtlike tegevusest on üldine, sest sellest saavad leevendust konkreetsed inimesed ning tegelikult kogu Eesti, mis on seeläbi palju parem ja avatum paik ning meenutas, et Eesti inimestele on vabakondlik tegevus alati oluline olnud – ka meie ärkamisaeg oli tegelikult üks suur kodanikualgatus, mis viis lõpuks Eesti riigi loomiseni.
 
"Mul on hea meel, et seesama usk ise tegemisse ei ole kadunud, vaid viimaste aastatega kasvanud üha suuremaks ning muutunud Eesti elus järjest mõjukamaks," ütles riigipea.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles