Mõisakoolid saavad riigilt viimast korda toetust küsida

Margus Haav
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõpu mõisakool.
Kõpu mõisakool. Foto: Elmo Riig / Sakala
11. jaanuarini 2016 on avatud Kultuuriministeeriumi mõisakoolide toetusprogrammi viimane taotlusvoor. Toetus aitab korrastada mõisakoole ning arendada neid kultuuri- ja turismiväärtustena. Taotlusvooru eelarve on 148 000 eurot. 
"Riiklik toetus on mõeldud mõisakoolide omanikele ja haldajatele, et arendada mõisates tegutsevaid koole ja laste hoolekandeasutusi paikkondlikeks haridus- ja kultuurikeskusteks. Kujunemine atraktiivseteks turismisihtkohtadeks aitab samal ajal tagada mõisaansamblite ja neis sisalduva kultuuripärandi säilimise ja eksponeerimise," selgitas kultuuriministeeriumi muinsuskaitsenõunik Liina Jänes. 
Riik on mõisakoole toetanud kahel järjestikusel programmiperioodil alates 2001. aastast.  Lisaks riiklikule abile on suuremaid restaureerimistöid tehtud Euroopa majanduspiirkonna ja Norra finantsmehhanismi toel. 15 aasta jooksul on Eesti mõisakoole toetatud kokku rohkem kui 18 miljoni euroga. 2016. aasta lõpuks saavad mõlemad mõisakoolide programmid läbi.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles