Ugala jõululavastus räägib sõprusest

Margus Haav
, kultuuritoimetuse toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikesest Piid kehastab Tanel Ting.
Väikesest Piid kehastab Tanel Ting. Foto: Gabriela Liivamägi
Esmaspäeval, 7. detsembril kell 13 esietendub Viljandis Sakala keskuses Ugala teatri jõululavastus "Väike Pii ja kiigelaud". See on lugu karupojast, kes otsib endale mängukaaslast, kellega koos kiikuda. Ta asub rännakule täis ootamatusi ja üllatavaid kohtumisi.
Loo autori, Soome lastekirjaniku Timo Parvela looming, eeskätt tema Ella lood on populaarsed ka Eestis. Timo Parvela raamat "Kiigelaud" on noorematele lugejatele samuti tuttav. Just see lugu ongi Ugala tänavuse jõululavastuse "Väike Pii ja kiigelaud" aluseks. Loo on dramatiseerinud ja lavastanud Kadri Lepp ja Martin Mill. 
Kadri Lepp ütles, et selle loo sõnum läks neile hinge. "Tundus, et Pii lugu võiks korda minna väga paljudele inimestele meie ümber. Vanusest sõltumata," rääkis ta. "Kuidagi üha enam näib, et inimesed ei oska teineteiseni jõuda. Ei leia üksteist üles selles kirjus maailmas. Ei oska enam öelda, et saame sõpradeks, kuigi nii väga tahaks. Kiigelaua loos öeldakse väga lihtsate ja ilusate sõnadega suuri ja tähtsaid asju sõprusest ja sõpruse leidmisest. Ning lõpuks jääb hinge teadmine, et raskustest hoolimata on alati lootus. Lootus, et kusagil ootab keegi just nimelt sind ja sinu sõprust. Tuleb ainult osata näha."
Lavamaailma ja värvikad tegelased on loonud kunstnik Jaanus Laagriküll ning laulud kirjutanud Mari Jürjens. Oktoobris korraldas Ugala teater lastele joonistusvõistluse ning saabunud töödest, mida oli mitusada, on animaator Sander Põldsaar koos videokunstnik Katre Sulasega loonud lavastuse videomaailma.
Väikest Piid mängib näitlejatudeng Tanel Ting. Teistes osades on Ugala teatri näitlejad Triinu Meriste, Kristian Põldma ja Janek Vadi. Jõulukuul on kõik lapsed oodatud teatrisse juba tund aega enne etenduse algust, et veeta aega meisterdamistubades, ning nagu juba tavaks saanud, saab etenduse lõppedes kohtuda jõuluvanaga, kes teatavasti ei tule kunagi tühjade kätega. 
Lavastust "Väike Pii ja kiigelaud" mängitakse 7.–18. detsembrini Sakala keskuses. (Sakala)

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles