Päästeamet tänab kõiki vabatahtlikke sireeniga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Laupäeval, 5. detsembril tähistatakse üle maailma rahvusvahelist vabatahtlike päeva. Sel päeval soovib päästeamet tuletada ühiskonnas meelde, et meil on suur hulk inimesi, kes panustavad oma vaba aega riigi sisejulgeolekusse. Selle märgiks lasevad komandod üle Eesti laupäeval kell 12 sireeni.

Vabatahtlikke päästjaid võib kohata nii päästetöödel kui ka koduuksele koputamas ja tuleohutusnõu pakkumas. Nad on kõikjal meie ümber ja on kindlasti ära teeninud selle tunnustuse, et neid rohkem märgataks. Seetõttu tuletab päästeameti pere kõikjal Eestis 5. detsembril keskpäevase sireeniga meelde, et me oleme uhked vabatahtlike üle ja tänulikud, et nad olemas on.

Päästeameti peadirektori asetäitja Tauno Suurkivi sõnul on meie päästejõud koos kutseliste ja vabatahtlikega taasiseseisvunud Eestis suurim. Vabatahtlus on midagi sellist, mida ei saa inimesele peale sundida. «Just seetõttu on meil uhke tunne, et meil on nii suur hulk inimesi, kes vabal ajal soovivad panustada sellesse, et tuleõnnetusi oleks vähem ja on reageerimisel oma jõududega abiks,» kõneles Tauno Suurkivi. «Laupäevase aktsiooni mõte on sireeni valjuhäälse sõnumiga öelda ühiskonnale, et meie kõrval on tublid vabatahtlikud ning me soovime öelda aitäh, et olemas olete,» lisas Suurkivi.

Eestis on üle 1700 vabatahtliku, kes on omaalgatuslikult loonud kokku 112 vabatahtlikku komandot üle Eesti. Koos kutseliste ja vabatahtlike päästjatega on Eestis rohkem kui 3400 päästjat ja ligi 200 komandot.

5. detsembril on üle Eesti ka eri paikades ohutuspäevad, millesse on kaasatud vabatahtlikud. Rahvusvahelist vabatahtlike päeva on tähistatud 1985. aastast, kui ÜRO peaassamblee selle välja kuulutas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles