Kuueaastane vaidlus Pärsti mõisa vesiveski üle ei taha veel vaibuda

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärsti mõisa vesiveski omanik Hilsa Mosolainen on oodanud kohtuotsust kaua ning kui Eesti kohus ei ole võimeline vaidlust lahendama, on ta valmis kaugemale minema. Ringkonnakohtu pressiesindaja sõnul jõutakse lahendini hiljemalt märtsis.
Pärsti mõisa vesiveski omanik Hilsa Mosolainen on oodanud kohtuotsust kaua ning kui Eesti kohus ei ole võimeline vaidlust lahendama, on ta valmis kaugemale minema. Ringkonnakohtu pressiesindaja sõnul jõutakse lahendini hiljemalt märtsis. Foto: Elmo Riig

Osa Pärsti mõisa vesiveski uuest kivikatusest on sisse varisenud, kuid keegi ei paranda seda, sest aastatepikkuse kohtuvaidluse käigus pole mõisa omanik ja ehitaja jõudnud kahjuhüvitise suuruses kokkuleppele.

Muinsuskaitsealust vesiveskit ümbritseb poolenisti kollane piiramislint ning majal on hoiatussilt: varisemisoht. 

2009. aasta augustis leppis selle omanik Hilsa Mosolainen osaühinguga Mulgi Maaehitus kokku, et ehitusfirma parandab oktoobriks vesiveski katuse. Tööde lõppjärgus ilmnesid aga suured puudused. Tehtu kvaliteeti hinnanud muinsuskaitseameti ehitusspetsialistid leidsid, et katuse seisukord on halb ja vead tuleb kõrvaldada. «Mulgi Maaehitus ei asunud neid vigu eriti entusiastlikult parandama ja asi jäi venima,» märkis muinsuskaitseameti Viljandimaa vaneminspektor Anne Kivi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles