Jääväljak avatakse sooja tormiga

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi jääväljaku algusaastail asjaosalistele kingitud karvane tegelane oli esimene, kes valmivat jääd eile proovis, seda küll tänu pildil nähtamatule abilisele.
Viljandi jääväljaku algusaastail asjaosalistele kingitud karvane tegelane oli esimene, kes valmivat jääd eile proovis, seda küll tänu pildil nähtamatule abilisele. Foto: Elmo Riig

Viljandi jääväljakul valmib jää ning uisuplats on kavas avada sel pühapäeval, kuigi ilmaprognoos lubab selleks ajaks ligi kümmet soojakraadi ja tormi.

Vaadates välismaiseid ilmaprognoose, võib õhutemperatuur pühapäeval mõnel pool Eestis kerkida isegi tosina kraadini, mis tähendaks jõulukuu uut soojarekordit. Eesti ilmateenistuse sünoptik Merike Merilain ütles eile, et Atlandi ookeanilt suundub meie poole äge edelavool ja nõnda on kõik võimalik.

«Tulemas on kaks järjestikust tormitsüklonit, üks reedel ja teine pühapäeval,» lausus ta. «Pühapäeval võib õhutemperatuur tormi ajal tõusta kümne kraadi ligi. Kas just uue rekordi väärilist kahtteist kraadi tuleb, ei julge öelda. Aga seda ei saa ka välistada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles