Linnagaleriis avatakse põnev maalinäitus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linnagalerii.
Viljandi linnagalerii. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Neljapäeval kell 17 avatakse Viljandi linnagaleriis Nikolai ja Orest Kormašovi maalide näitus «Inimesed, maastikud, asjad».

Eesti kunstnike liidu auliiget, maalikunstnik Nikolai Kormašovi (1929–2012) peetakse Eesti kunsti raudvaraks.

Pärast Eesti Riikliku Kunstiinstituudi lõpetamist aastal 1957 sai temast sillaehitaja vene realistliku maalitraditsiooni ja Eesti kunsti eksperimenteerivamate vormiotsingute vahel.

Nikolai Kormašov oli pühendunud ikoonide restauraator ja väsimatu maalikunstnik. Ta on pärjatud rohkete autasudega, sealhulgas 1999. aastal Valgetähe IV klassi teenetemärgiga. Tema teoseid on paljude muuseumide kogudes nii Eestis kui võõrsil.

Nikolai Kormašovi poeg Orest Kormašov lõpetas Eesti Riikliku Kunstiinstituudi 1990. aastal. Sestpeale on ta tegutsenud kunstiõppejõuna Tallinna ülikoolis. Oma loometöö kohta on kunstnikul seletus: «Loodud maailm meie ümber on nii võrratult rikas, et seda on võimatu kirjeldada. Ainus, mida suudame, on püüda talletada meid vaimustanud hetki... nähtuna läbi meie meelte. Oma tööde puhul olen pigem vaatleja.»

Näituse toob Viljandi publiku ette aastaid linna kunstielu edendanud kuraator Aate-Heli Õun, et elustada paari aastakümne vanust jõulunäituste traditsiooni.

Väljapanek on avatud 4. detsembrist 25. jaanuarini. Viljandi linnagalerii asub linnaraamatukogu kolmanda korrusel. Raamatukogu on avatud esmapäevast reedeni kella 10–19 ja laupäeviti kella 10–15.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles