Waldorfi kogukond korraldab taas kommertsivaba jõululaada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi waldorfkool peab pühapäeval pärimusmuusika aidas oma traditsioonilist jõululaata.
Viljandi waldorfkool peab pühapäeval pärimusmuusika aidas oma traditsioonilist jõululaata. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi waldorfkooli eestvedamisel peetakse juba 20. aastat heategevuslikku jõululaata. Tänavu läheb selle tulu koolile spordivarustuse soetamiseks. Laat on Viljandi pärimusmuusika aidas eeloleval pühapäeval kella 11–15.

Korraldajate sõnul on jõulumelu sel aastal eriti hoogne, sest juubeliaasta puhul on laat end julgelt üle pärimusmuusika aida laiali laotanud. Juba ukse ees õpetab ehtne sepp suuri ja väikseid huvilisi tulist rauda väänama. Õpitubades harjutatakse samblapärja valmistamist, puuvoolimist, hüppenööri punumist ja origami-tehnikas laternate valmistamist.

Kodumaise disaini ja käsitöö hulgast võib leida põnevat kraami nii lastele kui täiskasvanutele. Esindatud on Mimost, Kahvliahvi Kokakool, Loodusspa, Leiutajate Külakool ning paljud teised jätkusuutlikkust, keskkonnasõbralikkust, looduslikke materjale ning laste loominguvabadust väärtustavad tegijad.

Waldorfpere enda kingiletis on mängud ja lelud, mida lapsed koos vanemate ja õpetajatega on meisterdanud kogu sügise vältel, ning lastevanemate loomeviljad alates raamatutest kuni muusikakogumikeni välja. Samuti saab osa võtta suurest õnneloosist ning kohapeal tegutseb koguperekohvik, mille hõrgutiste valmistamises on kaasa löönud lapsed ning mis on parimatest ja puhtaimatest aastaajale kohastest toiduainetest.

Läbi päeva ulatuvast programmist võib leida muinasjututoa, pärimushommiku, vana aja jõulumängud ning lasteaia- ja koolilaste ühised muusikalised etteasted.

Viljandi vaba waldorfkool on ühinguomandil põhinev alus-, alg- ja põhiharidust andev õppeasutus, mille jõululaatasid on peetud juba 1995. aastast. Kool ise asutati lastevanemate initsiatiivil 1993. aastal ning tegutseb samadel alustel tänapäevani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles