Jõulud lähenevad. Pakiautomaadid jäävad saadetiste tulva ees jõuetuks

Rannar Raba
, Sakala vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Itella Smartposti teenindajatel Gaili Vahenurmel ja Anne Maalal oli eile Uku keskuses klientidele kättejagamiseks kümmekond kastitäit saadetisi. Samas töötas ka pakiautomaat tavapärasel moel.
Itella Smartposti teenindajatel Gaili Vahenurmel ja Anne Maalal oli eile Uku keskuses klientidele kättejagamiseks kümmekond kastitäit saadetisi. Samas töötas ka pakiautomaat tavapärasel moel. Foto: Rannar Raba

Pakiautomaatide kasutamine on viimastel aastatel sedavõrd populaarseks muutunud, et need kipuvad jõuludele eelnevatel nädalatel väikeseks jääma. Seepärast on postifirmad sunnitud kõige käidavamates kohtades inimesed masinatele appi saatma.

Kolmapäeval seisis Viljandis Uku keskuses Itella Smartposti pakiautomaadi esises kitsas koridoris kümmekond sinist kasti, kust kaks energilist naist aeg-ajalt klientidele saadetisi ulatasid. Sellise hooajalise töö järele tekib vajadus üksnes detsembris, mil rahvas lähenevatele pühadele mõeldes eriti agaralt internetipoodidest kaupa tellib.

Teenindajad Gaili Vahenurm ja Anne Maala rääkisid, et nad pole Itella Smartpostis püsitöötajad, kuid on sama ülesannet täitnud ka kahel eelmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles