Ringkonnakohus andis Ugala ehituslepingu Nordeconile

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala teater
Ugala teater Foto: Elmo Riig / Sakala

Ringkonnakohus jõudis poolteist kuud tagasi halduskohtus langetatud otsusega risti vastupidisele seisukohale ning leidis, et tellija favoriit on rikkunud reegleid ja seda firmat Ugalat ehitama valida ei tohi.

Pool aastat tagasi riigihangete vaidlustamise komisjonist alguse saanud kohtuvaidlus on keskendunud 7,58 miljoni euro suuruse ühispakkumise teinud osaühingu Bauschmidt ja aktsiaseltsi VMT Ehitus esitatud objektijuhi töökogemusele.

Riigi Kinnisvara aktsiaseltsis (RKAS) koostatud reeglites oli ettenähtud, et sel inimesel peab olema vähemalt kaheksa aasta pikkune töökogemus. Nimetatud firmad pakkusidki välja inimese, kes on olnud täpselt ettenähtud aja ehitusfirmadega lepingulistes suhetes, kuid konkursil 7,85 miljonilise pakkumisega teiseks jäänud aktsiaselts Nordecon teadis, et üks aasta sellest oli too inimene Nordeconi stipendiaat.

Riigihangete vaidlustamise komisjon jõudis järeldusele, et seda aastat ei saa staaži hulka arvata. Kohtusse pöördunud Bauschmidt sai esimese astme kohtus võidu, sest kohtunik asus seisukohale, et vaidlusalust aastat saab käsitleda tööaastana.

Nordecon läks edasi ringkonnakohtusse, kus leiti, et vajalikku staaži inimesel ikkagi ei ole. «Ringkonnakohus leidis, et asjas kogutud tõendite põhjal ei saa asuda seisukohale, et objektijuht omandas sel ajal ehitusalast töökogemust,» seisab otsuses. Kohtu hinnangul on isiku pidev ehituskogemus tõendamata ning seega oli Bauschmidti ja VMT Ehituse kvalifitseerimine ja nende pakkumise nõuetele vastavaks tunnistamise otsus õigusvastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles