Nordeconi kaebus ei leidnud komisjonis toetust

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ugala teatrimaja seisab praegu tühjana. Näitlejad on selle maha jätnud, aga ehitajaid sees veel pole.
Ugala teatrimaja seisab praegu tühjana. Näitlejad on selle maha jätnud, aga ehitajaid sees veel pole. Foto: Merily Šmidt / Sakala

Ehitusfirma Nordecon teine käik riigihangete vaidlustamise komisjoni loodetud tulemust ei toonud. Komisjon leidis, et Ugala ehituskonkursi võitjaks võib kuulutada osaühingu Bauschmidt ja aktsiaseltsi VMT ühispakkumise.

Juriidiline vaidlus Ugala ehituskonkursi üle käis üle kuu aja kahel rindel, sest korraga uuriti proteste nii riigihangete vaidlustamise komisjonis kui kohtus. Komisjoni otsus jõudis asjaosalisteni eile ning ringkonnakohtu otsus peaks tulema täna õhtul.

Korra vaidluskomisjonis õiguse saanud Nordecon pöördus sinna uuesti novembri keskel, kui Riigi Kinnivara aktsiaselts (RKAS) kuulutas teist korda riigihanke konkursi võitjaks Bauschmidti ja VMT Ehituse ühispakkumise. RKAS nimelt kuulutas pärast 15. oktoobril tulnud halduskohtu otsust teist korda välja Ugala ehituskonkursi võitja, kuid selline otsus ei meeldinud Nordeconile, kes oli selleks ajaks juba esimese astme kohtu otsuse edasi kaevanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles