Tulevik sõltub sellest, mida sa teed täna*

, riigihalduse ministri nõunik, Viljandi linnavolikogu liige, Reformierakonna Viljandi piirkonna juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Madis Timpson
Madis Timpson Foto: Peeter Langovits / Postimees

UMBES 15 AASTAT tagasi puutusin ma esimest korda kokku avaliku sektori tööga ja sain kohe ka oma esimese õppetunni. Nimelt proovis üks ametnik mulle kümnel moel selgeks teha, kuidas ei ole võimalik ühte konkreetset probleemi lahendada. Ajaloolise tõe huvides mainin, et jutt käis riigihangetest.

Erasektorist oli mulle meelde jäänud ühe ettevõtja ütlus «Ära tule minu juurde probleemide, vaid lahendustega». Soovitasin seda minu meelest arukat mõtet rakendada ka tol ametnikul. Te võite ette kujutada tema näoilmet. Etteruttavalt olgu aga öeldud, et üheskoos leidsime lõpuks lahenduse.

Oma praeguses töös, haldusreformi ette valmistades, tabab mind ikka ja jälle déjà-vu, kui täiesti mõistlikud inimesed otsivad vabandusi, miks midagi mitte ette võtta, arvates pigem, et praegune elukorraldus on väga hea. Ning siis nendivad nad kurvalt, et töökohti pole ja inimesed lahkuvad. Sellele järgneb jutt ääremaastumisest ja kõik muu sinna otsa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles