Mõisaküla naised valasid tegusal klubilõunal üle paarikümne seebi

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juta Jalaka (paremal) juhendamisel valmis Anu Laasil kommikarbis seep, mille iga kiht ja riba olid ise värvi ja ise lõhnaga.
Juta Jalaka (paremal) juhendamisel valmis Anu Laasil kommikarbis seep, mille iga kiht ja riba olid ise värvi ja ise lõhnaga. Foto: Elmo Riig / Sakala

Mõisaküla kooli keldrikorrusel oli pott elektripliidil ning toas lõhnas šokolaadi, ingveri ja kaneeli järele. Ometi ei valminud seal miskit hamba alla panekuks, vaid hoopis ihu harimiseks.  

Lõunaajal oli koolimajja kogunenud naisteklubi Käetöö Koid ning selle eestvedaja Juta Jalaka juhendamisel käis seebitegemise õpituba. 

«See on meil juba kolmas koht, kus tegutseme,» ütles Jalakas ja meenutas klubitegevuse algust 2006. aastal: «Seltskond puudega inimesi tahtis kangesti midagi teha, aga polnud kohta. Sealt see pihta hakkaski. Projektidest osavõtmiseks oli tarvis luua mittetulundusühing.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles