Elroni detsembrikuu kangelased on doonorid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong.
Elroni rong. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti reisirongiliiklust korraldav Elron tänab sel aastal Eesti elu edendajaid ja pakub neile poole soodsamat sõiduvõimalust. Detsembri esimeses pooles on soodussõidu õigus doonoritel.

Elroni turundus- ja kommunikatsioonijuht Mai Vahtriku ütlemist mööda väärivad jõulukuu kangelased kingitust ja tänu, sest on ise kinkinud paljudele elu. «Seekord tunnustame doonoreid, kellele on 7.–20. detsembrini rongisõit terves Eestis poole soodsam.»

Põhja-Eesti regionaalhaigla verekeskuse juhataja doktor Riin Kullaste tunnustab Elronit doonorite väärtustamise eest, sest  doonorid aitavad oma heategudega aastas tuhandeid inimesi. «Eelmisel aastal tegid doonorid neljas Eesti verekeskuses enam kui 60 500 vereloovutust ning haiglates kanti ligi 20 000 patsiendile üle enam kui 85 000 doosi verekomponente,» lausus Riina Kullaste.

Doonorid saavad sõita poole hinnaga ükskõik millisel marsruudil üle Eesti, esitades piletikontrolörile doonoritunnistuse koos isikut tõendava dokumendiga. Sooduspiletit saab osta ainult rongist ning soodustused ei summeeru, kuid Elroni kuu kangelase tavaklassi pilet kehtib vabade kohtade olemasolu korral ka esimeses klassis.

Veebruaris olid kuu kangelasteks õpetajad, märtsis kaitseliitlased ja naiskodukaitsjad, aprillis meditsiinitöötajad, mais «Teeme ära!» talgulised, juunis päästeameti töötajad ja vabatahtlikud päästjad, juulis lasterikaste perede liidu liikmed, augustis politsei- ja piirivalveameti töötajad ning abipolitseinikud, septembris lastelastega koos sõitvad vanavanemad, oktoobris kaitseväelased ning ajateenijad ja novembris talupidajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles