Tänasest on talverehvid kohustuslikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talverehvid on kohustuslikud 1. detsembrist 1. märtsini.
Talverehvid on kohustuslikud 1. detsembrist 1. märtsini. Foto: Mihkel Maripuu

Tänasest, 1. detsembrist tuleb sõidukitel kasutada talverehve.

Põhja prefektuuri liiklusjärelvalvekeskuse juht Hannes Kullamäe selgitab, et hoolimata plusskraadidest tuleb autojuhtidel harjuda ümber talvisemate sõiduvõtetega, et üleöö maha sadanud lumi või hommikune jää ei tuleks ootamatult ega tooks kaasa õnnetusi.

«Hommikul on teed üsna libedad, eriti metsvahelised maanteed, mistõttu tuleb varuda sihtpunkti jõudmiseks rohkem aega ning valida teeoludele vastav sõidukiirus – ootamatuste vältimiseks pigem aeglasem,» kõneles Hannes Kullamäe.

Kindlasti tuleks hoida liikluses senisestsuuremat pikivahet,  hoiduda järskudest ja hoogsatest manöövritest. Ohutu sõidu tagamiseks tuleks puhastada hoolikalt aknad jääst ning veenduda, et tuled oleksid korras.

Eestis on talverehvide kasutamine kohustuslik 1. detsembrist 1. märtsini. Rehvil ei tohi olla läbivaid vigastusi – mõrasid ega torkeid. Rehvi mustri sügavus peab olema vähemalt 3 mm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles