Telepurgi reipad üürilised ajamasinast lastenurga ja videolaenutuseni

Üllar Priks
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellise teleri omanikud ei osanud värvilistest välismaa kanalitest undki näha.
Sellise teleri omanikud ei osanud värvilistest välismaa kanalitest undki näha. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees(montaaž)

Telerivaatamine pole enam lihtsalt telerivaatamine. Tänapäeval jõuab telepilt meie kodudesse üsna mitmel viisil ja toob kaasa ridamisi põnevaid lisavõimalusi. Sakala uudistas kolme suurema teenusepakkuja Viasati, Elioni ja Starmani võimalusi. 

Kui te püüaksite noortele seletada, et kunagi oli televiisor röstrisuurune mustvalge säbrulise pildiga karbike ning telekava tõi koju postiljon ja lemmiksaate nägemiseks tuli kindlal päeval kindlal kellaajal diivaniserval valmis olla, vaataksid nad teid pead vangutades, nagu oleksite mõnest vooderdatud seintega ruumist plehku pannud.

Uuendustele vastupõtkijatele rong veel lõplikult jaamast lahkunud pole: kui digiboksiga telerile tavaline antenn järele torgata, saab üksikuid vabalevikanaleid vanamoodsal moel edasi kaeda. Kui soovite aga nautida salvestusteenuseid, pilt-pildis-süsteeme, virtuaalset videolaenutust ning sadu digitaalseid tele- ja raadiokanaleid, tuleb rahakotirauad lahti lüüa ja pisut ringi vaadata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles