Juhtkiri. Jeesus ja Mooses

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakala logo
Sakala logo Foto: «Sakala»

Pühapäeval Tallinnas Tondiraba jäähallis peetud Keskerakonna kongressil tegid partei esimees Edgar Savisaar ja tema toetajad omalt poolt palju, et juht vahetuks. Kui Heimar Lenk tõi oma kõnes pelutava paralleeli Edgar Savisaare ja Jeesuse vahel, siis Savisaar ise oli võrdlust tuues mõnevõrra vaoshoitum. Tema samastas end Moosesega, kel lasub kohustus viia rahvas tõotatud maale. Ilmselt lootes, et tema jõuab erinevalt piiblitegelasest ka sihile.

Ent kui need võrdlused võib tahtmise korral ka maitsevääratuste alla liigitada, siis Edgar Savisaare poliitilises avalduses öeldu, et uue põhikirjaga seob erakond end Eesti õigussüsteemist lahti, on midagi palju enamat. Poliitiline jõud, kes avaldab avalikult umbusaldust prokuratuurile, kaitsepolitseile ja kohtuvõimule, seab end nendest institutsioonidest kõrgemale. Sisuliselt sedastas Keskerakond Savisaare suu läbi, et mitte ükski riiklik organ ei ütle talle, kas ta on seaduste vastu eksinud või mitte. Keskerakond ei kuula mitte kedagi.

Eesti õigussüsteem on osa Eesti riigist. Sellestsamast riigist, mille heaolu eest mis tahes partei peaks seisma. Teisiti kui Eesti eest väljas olles ei ole võimalik rääkida ka inimeste heaks tegutsemisest, sest Eesti riiki ja rahvast ei ole võimalik lahus vaadata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles